Общо 11 години затвор за трафикантите, които убиха полицаи в Бургас.

...
Общо 11 години затвор за трафикантите, които убиха полицаи в Бургас.
Коментари Харесай

„Важна е неизбежността на наказанията“: Как се стигна до присъдите на трафикантите, убили полицаите в Бургас

Общо 11 години затвор за трафикантите, които убиха служители на реда в Бургас. Наложеното им наказване е по делото за каналджийство. Обичайната процедура е трафикантите да получават условни присъди.

„ Прецедент са наложените от Районния съд санкции. Близки са до оптималните. Водещият претекст беше публичната заплаха на трафикантите и методът, по който е осъществен трафикът, не се зачетени човешките права “, изясни за bTV Христо Христов, наблюдаващ прокурор.

 

Чужденците са пътували в рейс в багажното поделение

 

Съдът дефинира общо наказване от 4 години и 10 месеца затвор за Омар Аднан, карал рейса с 47 незаконни мигранти, от които 12 малолетни.

„ Обучението на Омар Аднан е извършено няколко часа по-рано, когато му е показано по какъв начин да кара рейса. Самата гонка, стартира при Крушевец. Полицай дава знак рейсът да спре, само че внезапно е нараснал скоростта и е минал рисково близко. Включват се в гонката два гранични автомобила “, добави Христов.

Снимка: bTV

Вторият участник в закононарушението - Абдулах, е наказан на 4 години и 4 месеца затвор и 18 000 лв. санкция. Той е обезпечил транспортното средство и е управлявал схемата за трафик на мигранти.

„ Единият от подсъдимите Абдулах е осигурявал транспортните средства. Има голям брой чатове и диалози с лица  от Турция, които свидетелстват за една много сериозна организация. Обсъждат какъв брой мигранти могат да се съберат в едно транспортно средство “, сподели наблюдаващият прокурор.

На територията на региона националните и общински флагове ще бъдат свалени на половина

Третият сириец - малолетният Ахмад, получава 1 година и 10 месеца затвор. Той е бил помощник на другите двама и е играел ролята на " стюард " в рейса с мигранти.

Зам.-председателят на СФСМВР Генади Тенев дефинира работата на следствието, прокуратурата и съда, защото наказванията са до оптимално плануваните в закона.

Снимка: bTV

„ Важна е тяхната наложителност. Наказанията могат да окажат възпиращ резултат. В случая работи правосъдната система “, добави той.

Делото за гибелта на полицейските чиновници Йордан Илиев и Атанас Градев е в досъдебна фаза. Очаква се информация дали юристите на тримата сирийци ще апелират решението на съда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР